search

Tips Kelihatan Kurus

#TIPSKELIHATANKURUS

Mencuba pelbagai tips kelihatan kurus sudah menjadi kelaziman. Sebagai seorang yang cuba untuk kurus dan tidak pernah berjaya, saya paham perasaan anda.

Mesti anda hilang keyakinan semasa memakai design baju pilihan anda. Jangan bersedih. Apa yang perlu kita lakukan ialah bagaimana supaya kita kelihatan kurus.

Saya share 5 tips ini untuk anda, cuba yang 5 ni dulu 😆!

1) Pakai baju yang tepat ukurannya.
– Pakai baju yang bulky atau terlalu sendat tidak menolong langsung untuk anda kelihatan kurus.

Walhal, Jika anda memakai baju yang terlalu besar anda akan kelihatan lebih besar. Begitu juga jika anda memakai baju yang terlalu sendat, lagi lah nampak lebihan lemak di semua tempat. OH..NO..!!

cara ambil ukuran labuh lengan

2) Cari *Waistline* anda.

Bila anda dah temui dimana garisan lekuk pinggang paling kecik anda. Boleh lah anda mecari design baju yang sesuai untuk beri effect bentuk badan anda seakan HOUR GLASS!

cara ambil ukuran
Ambil Ukuran di garisan pinggang paling kecil

3) Elakkan kasut berbentuk bulat.

Kalau anda memilih flat shoes dan berbentuk bulat di hadapan kasut, anda akan kelihatan mempunyai kaki yang pendek. Memanglah comel je kasut ni kan. Ala ala korea gitu.
The best is pakailah kasut yang runcing dibahagian depan sama ada highheel atau flat shoe. Anda akan kelihatan tinggi dan kurus. Tips kelihatan kurus paling mudah.

4) Pakai Satu Warna sahaja!

Jangan memakai dua warna yang kontra untuk bahagian baju & Skirt. Secara tidak langsung mata akan tertumpu kebahagian *Waistline* anda.
Kalau anda memiliki pinggang ramping dan mempunyai bentuk badan hourglas, oklah.!

5) Body Posture yang betul.

Bukan sahaja bagus untuk kesihatan. Tapi ini sememangnya membantu untuk anda kelihatan lebih tinggi dan kurus. Keyakinan diri jugak akan meningkat.
Contohi cara model Runway bawa badan mereka.

kongsikan dan manafaatkannya <3

Tempahan baju kurung moden, lihat sini. Jangan lepas kan peluang  TEMPAHAN BAJU RAYA 2020!
Tempahan baju pengantin, lihat sini.

Cheers,
Fairyna Sharina

Saman Si PEROSAK RumahTangga

Ramai tak tahu, isteri atau suami boleh saman si perosak rumah tangga! Klik sini dan baca



Older post Newer post

Your cart is currently empty.

Continue shopping